ЛОГІЧНА МОДЕЛЬ ФОРМУВАННЯ СУКУПНОСТІ ПОКАЗНИКІВ ОЦІНКИ ФУНКЦІОНУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Сидоров, О.А. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
Стаття присвячена побудові логічної моделі формування сукупності показників оцінки функціонування національної економіки. Встановлено, що оцінка функціонування національної економіки має бути багатокомпонентною, враховуючи різні її складові. Доведено, що відбір показників оцінки функціонування національної економіки впливає на адекватність результатів оцінювання реальному стану національної економіки. Проаналізовано дослідження науковців в сфері оцінки функціонування національної економіки та окремих його аспектів. Сформовано попередній перелік показників функціонування національної економіки, що характеризують конкурентоспроможність країни, національні рахунки, бюджетну сферу, демографічну ситуацію та ринок праці, добробуту населення, стану навколишнього середовища. Побудовано логічну модель формування сукупності показників функціонування національної економіки на підставі здійснення послідовної перевірки відповідності показників визначеним вимогам в заданих умовах та порівняння показників залежно від ступеня їх незалежності або спорідненості між собою.