МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ДЕРЖАВНОГО СТИМУЛЮВАННЯ ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙ ПІДПРИЄМСТВАМИ АГРАРНОГО СЕКТОРУ ТА МОЖЛИВОСТІ ЙОГО ВИКОРИСТАННЯ В УКРАЇНІ - Кириченко, Н.В.; Боліла, С.Ю.; Осадчук, І.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
В статті висвітлено позитивний досвід економічно розвинених країн в підтримці інноваційної активності підприємств. Проаналізовано найбільш ефективні методи активізації інноваційної діяльності у сфері АПК. Встановлено, що необхідно вводити системну підтримку з боку держави в усіх процесах, які стосуються модернізації національної економіки. Доведено доцільність розробки комплексу законодавчих пропозицій для супроводження цільових програм і організаційних заходів, спрямованих на розбудову національної інфраструктури підтримки інноваційної діяльності в нашій країні на основі результативного зарубіжного досвіду. Зазначено, що їх реалізація може стати запорукою прискорення інноваційної діяльності у сфері сільського господарства та дозволить українським сільськогосподарським виробникам здійснювати ефективне управління виробничими та економічними процесами, вирощувати високопродуктивну, якісну та конкурентоспроможну продукцію, підвищити ефективність і прибутковість виробництва, зменшити витрати матеріальних, енергетичних, трудових та природних ресурсів, сприятиме зменшенню негативного впливу на довкілля, а також дасть змогу успішного просування своєї продукції на зовнішніх та внутрішніх ринках.