ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ФОРМУВАННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ КОНЦЕПЦІЇ РОЗВИТКУ МІСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ - Пороскун, С.С. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
Вивчення та впровадження зарубіжного досвіду дозволить обґрунтувати доцільність та актуальність процесу розвитку міських територій та адаптувати їх до умов України з урахуванням її природно-географічних, культурних, історичних та соціально-економічних особливостей. Застосування іноземного досвіду з питань територіального маркетингу є важливим і необхідним аспектом у розвитку регіонів нашої країни: від організації маркетингової концепції розвитку міст до вирішення питань економічної ефективності держави в цілому. Основними функціями концепції розвитку міських територій є процеси ринкового аналізу, просування та підтримки продукції, визначення цін, дистрибуції, а також комунікація зі споживачами. Сучасними та ефективними інструментами, які вже стали основними для просування продукції і послуг, виступають контент-маркетинг і маркетинг у соціальних мережах. Вони здобули велику популярність за останнє десятиліття завдяки цифровізації суспільства.