РОЗВИТОК ОБОРОННО-ПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ НА ПІДСТАВІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ЯК ДРАЙВЕР ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ ТА ПОВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ - Боліла, С.Ю. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У статті досліджено роль оборонно-промислового комплексу України як драйвера економічного розвитку в умовах війни та повоєнного відновлення. Акцентовано на впровадженні інноваційних технологій, що сприяють модернізації оборонно-промислового комплексу та підвищенню ефективності військових операцій. Розглянуто перспективи державної підтримки, міжнародного співробітництва, експорту оборонної продукції та конверсії виробничих потужностей для цивільних потреб. Визначено виклики, що впливають на ефективність оборонної сфери та комплекс заходів, щодо запобігання ним. Наголошено, що розвиток ОПК на основі інновацій стане фундаментом економічного зростання та міжнародної конкурентоспроможності України. Окреслено стратегічні напрямки розвитку оборонно-промислового комплексу України під час війни та повоєнний період та зазначено трансформаційні зміни, яких потребує оборонний сектор в процесі його інтеграції до міжнародної системи безпеки та захисту.