ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ СУТНОСТІ ФІНАНСОВИХ РЕСУРСІВ ПІДПРИЄМСТВА - Лазаріді, М.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У статті комплексно досліджено основні підходи до розуміння сутності фінансових ресурсів підприємства. Досліджено фундаментальні наукові концепції та теоретичні моделі, які допомагають визначити природу, джерела та функції фінансових ресурсів. Проаналізовано такі ключові аспекти, як класифікація фінансових ресурсів за джерелами (власні, позикові та залучені), функціональним призначенням (операційні, інвестиційні та резервні), умовами використання (короткострокові та довгострокові). У статті висвітлюється роль фінансових ресурсів у забезпеченні фінансової стабільності компанії, їх функція в інвестиціях і розвитку бізнесу, а також вплив на стійке зростання в контексті сучасної економіки. Дослідження ілюструє, як ефективне управління фінансовими ресурсами може сприяти досягненню стратегічних цілей компанії, підвищенню її конкурентоспроможності та забезпеченню довгострокового успіху на ринку.