СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКИМИ СТРУКТУРАМИ - Гнатюк, О.П.; Катана, В.В.; Сахнацький, М.Р. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У роботі обґрунтовується необхідність удосконалення шляхів розвитку підприємництва ¬через створення ефективної системи управління, включаючи стратегічний менеджмент. Наводиться алгоритм стратегічного управління розвитком підприємницьких структур, реалізація якого дозволить формалізувати підходи до вироблення відповідних управлінських рішень щодо досягнення поставлених стратегічних цілей. Розглянуто аналіз особливостей формування систем управління підприємницькими структурами, який було проведено шляхом виділення найбільш ключових особливостей: специфіки розвитку підприємницьких структур, циклу розвитку підприємницьких структур з одночасним аналізом впливу циклу розвитку на процес розвитку самої системи управління та впливу невизначеності на процес розвитку системи управління. Такий набір особливостей було визначено за наявності малодосліджених областей у сфері систем управління підприємницькими структурами. У роботі пропонується підхід з урахуванням аналізу впливу зміни життєвого циклу довкілля на процес розвитку систем управління підприємницькими структурами.