РОЛЬ СОЦІАЛЬНОГО КАПІТАЛУ В СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД - Аталавеі, Мері Ене (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У контексті кризи та ендемічного насильства соціальний капітал має фундаментальне значення та лежить в основі стратегій солідарності, Така форма соціальної організації може стати справжньою перевагою. Має значення бачити роль такого активу, як соціальний капітал, у стратегіях розвитку, зокрема тих, що реалізуються територіальними громадами. Це дослідження спрямоване на визначення змінних, які також пояснюють рівень соціального капіталу в Кот-д’Івуарі. Дослідження показує, що соціальна мобільність і стать є соціально-демографічними змінними, які визначають мобілізацію соціального капіталу в досліджуваній зоні. Соціальний капітал сприяє розвитку спільноти через співпрацю, обмін ресурсами, взаємну підтримку та зменшення ризиків. Тому для місцевих політиків, суб’єктів господарювання та агенцій розвитку добре заселене управління, розроблене на рівні зон, є перевагою в намаганні змінити менталітет та індивідуальну логіку, які поступово перетворюються з локального на універсальний. Це дослідження є пілотним проектом, результати якого мають бути підтверджені ширше, і який повинен привести до пропозиції щодо сприяння розвитку сталого соціального капіталу в Нігерії. Сприяння соціально-економічному розвитку території залежить від можливостей мобілізації різних учасників та їхнього потенціалу для згуртованості та стійкості громади. Це дослідження є частиною цих основних питань, які мають перевагу поставити місцевих жителів у раціональність, розгорнуту в середовищі зміни відносин співпраці, солідарності та підтримки, які можна помітити в країні. Чи може ритм співпраці цих груп населення, які страждають від хронічного насильства, мати наслідки декапіталізації певних джерел солідарності? Загальна гіпотеза полягає в тому, що мешканцям досліджуваної території вдалося захистити або навіть відновити в різних формах соціальний капітал, або створити нові форми капіталу. Керівні цілі лідерів цих спільнот виражаються в рівні соціального капіталу, який їм вдається мобілізувати або створити. Єдність, яка неодмінно має бути прогресивною, оскільки вона ґрунтується на локальних раціональностях, які мають поступово бути широко зрозумілими. З точки зору загальної демографічної політики, це дослідження натхненно інтегрованим підходом, глобальна мета якого полягає в інвестуванні на місцевому рівні за допомогою двох стратегій: спираючись на імпульс, створений на міжнародному рівні цілями сталого людського розвитку, хоча й залучаючи населення та партнерів до усвідомлення необхідності сприяння змінам у менталітеті та когнітивних стратегіях, і починаючи з реалізації досвіду та діяльності як важеля переконання, для поступового впровадження нової логіки втручання.