ТРАНСФОРМАЦІЯ ВІДЕОКОНТЕНТУ ЗА ДОПОМОГОЮ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ: ІННОВАЦІЇ, ЗАСТОСУВАННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Базака, Р.В.; Харченко, К.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
Штучний інтелект (ШІ) став невіддільною частиною сучасного технологічного прогресу, активно впливаючи на різноманітні аспекти суспільного повсякдення. У цій статті досліджуються ключові напрями застосування ШІ, зокрема у сфері робототехніки, відеогенерації творчості та маркетингових комунікаціях. Авторами проаналізовано, яким чином алгоритми машинного навчання і нейронні мережі відкривають нові можливості для автоматизації процесів, створення реалістичних зображень і відео, а також розвитку інноваційних форм мистецтва. Окрему увагу приділено впливу штучного інтелекту на робототехніку. Інтелектуальні системи дозволяють значно підвищити ефективність роботів у промислових і побутових умовах, забезпечуючи точність виконання завдань і адаптивність до змін навколишнього середовища. У статті розглядаються приклади інтеграції ШІ у розробку роботів, які можуть самостійно навчатися, взаємодіяти з людьми та виконувати складні операції. Обговорюються перспективи використання ШІ у творчих процесах, генерації контенту для маркетингу. Генеративні моделі, такі як GPT і DALL-E, відкривають нові горизонти для художників, дизайнерів і письменників. Також у статті досліджуються етичні аспекти взаємодії між людьми та ШІ.