ПРОБЛЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ РЕСТОРАНІВ З КЕЙТЕРИНГОВИМ ОБСЛУГОВУВАННЯМ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Петлін, І.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У статті аргументовано актуальність дослідження питань забезпечення конкурентоспроможності ресторанів з кейтеринговим обслуговуванням. Доведено, що кейтерингові послуги відіграють ключову роль у сфері обслуговування, і їхній успіх значною мірою залежить від здатності підприємств задовольнити потреби споживачів. Запропоновано застосування методичного підходу щодо забезпечення конкурентоспроможності ресторанів з кейтеринговим обслуговуванням, що ґрунтується на оцінці інтегрального показника систематизацією трьох груп індикаторів: якість продукції, якість обслуговування, ціна. Доведено, що перевагою застосування запропонованого підходу є те, що він дозволяє не тільки визначити основних конкурентів та місце, в конкурентній боротьбі підприємства, яке оцінюється, а й кількісно оцінити відставання від найбільш конкурентоспроможного підприємства та дає можливість своєчасно розробити заходи щодо підвищення рівня конкурентоспроможності ресторанів з кейтеринговим обслуговуванням.