СУЧАСНІ ЕКОЛОГІЧНІ ІННОВАЦІЇ ТА ЇХ ВПЛИВ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ РОБОТИ ГОТЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ - Черевична, Н.І.; Середенко, В.В.; Сребнюк, К.С. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У статті досліджено інноваційні підходи до підвищення екологічної ефективності готельних підприємств в Україні. Розглянуто сучасні тенденції в сфері екологізації готельної діяльності, проблеми впровадження екологічних ініціатив у готельному бізнесі та визначено перспективні напрями застосування новітніх технологій для зниження негативного впливу на довкілля. Розроблено рекомендації щодо впровадження енергоефективних рішень, систем управління ресурсами та зелених стандартів, які враховують специфіку готельної індустрії в Україні. Практичне значення дослідження полягає у формуванні стратегій екологічного менеджменту, що дозволяють зменшити операційні витрати, підвищити екологічну відповідальність підприємств та забезпечити їхню конкуренто-спроможність на внутрішньому і міжнародному ринках. Результати дослідження можуть бути використані готельними закладами в рамках програм з екологізації туристичної галузі України.