КАДРОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОРГАНІВ ВЛАДИ: ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ - Вольська, О.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
Стаття визначає теоретичні та практичні результати дослідження проблем органів публічної влади. Розглядаються основні проблеми ефективного кадрового забезпечення органів публічної влади за допомогою теоретичних досліджень засад кадрової політики органів державної влади та місцевого самоврядування: незначна роль кадрових служб органів публічної влади в процесі формування навчальних програм і планів курсів підвищення кваліфікації, неготовність їх працівників до виконання якісно нових функцій і завдань; невирішеність проблеми з замовниками на професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації фахівців у сфері державного управління та місцевого самоврядування; відсутність нормативно визначеної системи моніторингу вивчення потреб державних службовців у професійному навчанні та моніторингу потреб органів влади в кваліфікованих працівниках; недостатній рівень практичної підготовки випускників спеціальності «Публічне управління та адміністрування». Підсумком ефективного кадрового забезпечення є якісне надання (виробництва) публічної послуги. Публічна послуга – послуга, яка надається органами публічної влади для задоволення потреб людини, колективу, суспільства. В роботі запропоновано чотири етапи, необхідні для забезпечення високопрофесійними кадрами органів публічної влади: 1) підготовка професійних управлінських кадрів в спеціалізованих ВНЗ, 2) підбір персоналу через законодавчо закріплені процедури, 3) діяльність державних службовців з надання публічних послуг через оцінку кадрового потенціалу; 4) оцінка ефективності кадрового забезпечення органів публічної влади.