УПРАВЛІННЯ ПОКАЗНИКАМИ ЦИФРОВОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ В ПОРІВНЯННІ З ДЕРЖАВАМИ ЄС - Барченко, Н.Л.; Вороненко, В.І.; Любчак, В.О.; Кубатко, О.В.; Суярова, Л.А. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
Метою статті є встановлення позицій України серед держав ЄС за показниками цифрового розвитку. Актуальність теми зумовлена необхідністю оцінки цифрового прогресу України у контексті інтеграції в ЄС. Методика дослідження включає використання сучасних методів статистичного аналізу та комп’ютерних технологій, зокрема статистичного програмного забезпечення. Результати дослідження показують, що Україна стабільно залишається в кластері країн з низькими характеристиками цифрового розвитку, але є певне покращення окремих показників. При цьому, спостерігається низка позитивних змін в політиці України щодо забезпечення свободи поширення в Інтернеті суспільно значимої інформації, а також захисту прав Інтернет-користувачів. Практична цінність статті полягає у визначенні напрямків для подальшого розвитку цифрової інфраструктури та підвищення конкурентоспроможності України на міжнародній арені.