ЕКОНОМІЧНІ АСПЕКТИ ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ХЛІБОБУЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ НА ЗАСАДАХ ВИБОРУ АДЕКВАТНОГО ВЕКТОРУ СТРАТЕГІЇ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ - Трухачова, К.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
Дослідження присвячено економічним аспектам обґрунтування технології виробництва хлібобулочної продукції на засадах вибору адекватного вектору стратегії інноваційного розвитку із правильно окресленими управлінськими завданнями її реалізації. Ключовими ідеями дослідження стали: здійснення діагностики факторів впливу на реалізацію стратегії інноваційного розвитку продовольчого підприємства; удосконалення реалізації стратегії інноваційного розвитку на засадах доцільності впровадження нових продуктів в його асортиментній політиці. Представлено матрицю привабливості реалізації стратегії інноваційного розвитку. Побудовано графік, який ілюструє характер зв’язків між рангами випуску і рентабельності структури асортименту. Розроблено матрицю «Специфікацій продукції з розгортанням функції якості» та на її основі побудована карта позиціонування до специфікації та після.