УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ ХЕРСОНЩИНИ В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ВЛАДИ - Осадчук, І.В.; Кириченко, Н.В.; Боліла, С.Ю. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
У статті досліджено особливості управління розвитком сільських територій Херсонщини в умовах децентралізації влади. Встановлено, що стан працересурсного потенціалу досліджуваних територій має чітко виражений регресивний характер. Визначено корінь більшості проблем управління розвитком сільських територій на мікрорівні: ігнорування місцевою владою «драбини менеджменту». Запропоновано завдання удосконалення управління розвитком сільських територій Херсонщини вирішувати за рахунок перегляду поглядів органів місцевого самоврядування на принципи і мету управління сільською територією, на роль соціальної інфраструктури в економічному житті громади, на джерела інвестування розвитку сільської території, у тому числі й за рахунок підтримки розвитку сімейного фермерства та різних, навіть нетрадиційних для цієї місцевості, видів підприємницької діяльності.