РЕПУТАЦІЙНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЙ ТА ВІЙСЬКОВИХ ВИКЛИКІВ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Боліла, С.Ю. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У статті досліджено трансформацію репутаційного менеджменту в умовах глибоких суспільно-політичних, економічних та безпекових змін, спричинених війною в Україні. Розглянуто сучасні підходи до управління репутацією організацій у кризових умовах та виокремлено ключові чинники, що впливають на репутаційний капітал у період військових загроз. Обґрунтовано актуальність формування корпоративної репутації як чинника стратегічної стійкості бізнесу, органів влади та громадських інституцій. Запропоновано інструменти адаптивного репутаційного менеджменту, що базуються на принципах відкритості, прозорості, етичності та довіри. Проведено аналіз викликів до управління репутацією та визначено напрями подальшого розвитку систем репутаційного менеджменту в Україні в умовах повоєнного відновлення.