ТОРГІВЛЯ ТОВАРАМИ ДЕРЖАВ-УЧАСНИЦЬ РЕГІОНАЛЬНОГО ВСЕОХОПЛЮЮЧОГО ЕКОНОМІЧНОГО ПАРТНЕРСТВА - Радзієвська, С.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
Висвітлено особливості торгівлі товарами держав-учасниць РВЕП протягом 2015-2023 років. КНР збільшила як частку товарного експорту, так і частку товарного імпорту в об’єднанні та у світі. Сінгапур скоротив як частку товарного експорту (з 7,28% до 6,84%), так і частку товарного імпорту (з 7,23% до 7,01%) у РВЕП. Торгівля товарами В’єтнаму і Камбоджі характеризується значним зростанням обсягів як експорту, так і імпорту. В’єтнаму та Лаосу вдалося подвоїти загальний обсяг зовнішньої торгівлі товарами, збільшуючи позитине сальдо торгівлі товарами. Динаміка питомої ваги експорту товарів держав РВЕП у світовому експорті товарів має тенденцію до зростання, при цьому динаміка питомої ваги імпорту товарів учасниць РВЕП у світовому імпорті товарів також характеризується позитивною тенденцією. Зовнішньоторговельний оборот товарів РВЕП у 2023 р. склав 12’997’739 млн дол. США.