ГОТЕЛЬНИЙ СЕКТОР ПОЛТАВИ У КОНТЕКСТІ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ РЕГІОНАЛЬНОЇ СФЕРИ ГОСТИННОСТІ - Мороз, С.Е.; Калашник, О.В.; Калєнік, К.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
Готельний бізнес Полтави виконує важливу економічну і соціальну роль, підтримуючи попит на послуги розміщування та сприяючи туристичному розвитку міста. У статті проаналізовано туристичний потенціал м. Полтави, структуру готельного сектору та динаміку ринку з урахуванням статистичних показників і цифрових індикаторів поведінки споживачів. Структура пропозиції охоплює як класичні готелі, так і сегмент P2P-оренди, що формує конкурентне середовище та забезпечує гнучкість пропозиції. Акцентовано на викликах, пов’язаних із модернізацією, сервісними стандартами та конкуренцією з альтернативними засобами розміщування, а також окреслено можливості для посилення конкурентоспроможності через розвиток локально орієнтованих сервісів, цифровізацію й ефективну комунікацію з туристами. Узагальнення результатів створює базу для подальших управлінських рішень у сфері регіональної гостинності.