ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ПІДПРИЄМЦІВ В УМОВАХ ПЛАТФОРМНОЇ ЕКОНОМІКИ: ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ МІЖНАРОДНОГО ДОСВІДУ В УКРАЇНІ - Сакун, А.Ж. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2026)
У статті досліджено особливості формування фінансової звітності підприємців в умовах платформної економіки. Обґрунтовано, що цифрові платформи та маркетплейси трансформують традиційні підходи до обліку доходів, витрат і фінансових результатів через опосередкований характер господарських операцій та використання агрегованих цифрових даних. Проаналізовано міжнародний досвід регулювання фінансової звітності підприємців, зокрема в контексті застосування МСФЗ, цифрової звітності та рекомендацій міжнародних інституцій. Виявлено ключові проблеми української практики, пов’язані з обмеженою прозорістю даних, нормативними прогалинами та складнощами аудиту платформних операцій. Запропоновано напрями імплементації міжнародного досвіду з метою підвищення якості, порівнянності та достовірності фінансової звітності підприємців в Україні.