ЦИФРОВЕ ОНОВЛЕННЯ МАРКЕТИНГУ ВПЛИВУ В УМОВАХ АКТИВНОГО РОЗВИТКУ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ - Лобода, О.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2026)
У статті досліджується вплив технологій штучного інтелекту на глибинну трансформацію маркетингу впливу в умовах цифрової економіки. На основі аналізу практичних кейсів, результатів експертного опитування та узагальнення актуальних статистичних даних визначено ключові напрями змін, що відбуваються під впливом алгоритмів машинного навчання, автоматизованої аналітики та систем прогнозування поведінки аудиторії. Обґрунтовано, що впровадження інструментів штучного інтелекту сприяє підвищенню точності таргетування, персоналізації контенту, оптимізації вибору лідерів думок і вимірюванню результативності комунікаційних кампаній. Водночас акцентовано увагу на нових викликах, пов’язаних із забезпеченням прозорості взаємодії, збереженням довіри аудиторії, етичними аспектами використання даних та ризиками маніпулятивного впливу. Зроблено висновок, що подальший розвиток маркетингу впливу безпосередньо залежить від збалансованого поєднання інноваційних цифрових рішень і відповідальних управлінських практик.