МІНІМІЗАЦІЯ РИЗИКІВ В СИСТЕМІ ЛОГІСТИЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ - Нісфоян, С.С.; Сисоліна, Н.П. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2026)
У статті досліджено теоретичні та практичні аспекти мінімізації ризиків у системі логістичного менеджменту HoReCa. Систематизовано основні види ризиків, що виникають у ланцюгах постачання HoReCa. Обґрунтовано авторський підхід до класифікації логістичних ризиків з урахуванням специфіки галузі. Запропоновано комплексний механізм управління ризиками, що включає їх ідентифікацію, оцінку, моніторинг та нейтралізацію. Розроблено матрицю ризиків для HoReCa, яка дозволяє здійснювати їх ранжування за рівнем ймовірності виникнення та величиною потенційних збитків. Визначено ключові інструменти мінімізації ризиків: диверсифікація постачальників, формування страхових запасів, цифровізація логістичних процесів, застосування технологій блокчейн. Практична цінність дослідження полягає у можливості використання запропонованих рекомендацій для підвищення ефективності логістичного менеджменту HoReCa.