ВПЛИВ ВІЙНИ НА МЕНЕДЖМЕНТ КУРОРТНИХ ГОТЕЛІВ МІСТА ТРУСКАВЕЦЬ - Безручко, Л.С.; Монастирський, В.Р.; Бригілевич, Г.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2026)
Війна в Україні спричинила значні зміни у функціонуванні сфери гостинності, територіально перерозподіливши попит на готельні послуги. Одним із найбільш освоєних туристами курортів є Трускавець, готельні підприємства якого за медичними послугами часто конкурують із санаторно-курортними комплексами. Серед основних медичних послуг, які пропонуються у них, є: фізіотерапія, бальнеологічні процедури, озокеритотерапія, масаж, СПА-процедури та інші. Найбільше медичних та реабілітаційних програм зосереджено у готелях Rixos-Прикарпаття, Mirotel Resort & Spa та Green Park Hotel & Spa. Аналіз управлінських рішень у курортних готелях Трускавця вказує, що основними напрямками адаптації менеджменту до умов війни стали заходи, пов’язані із безпекою та інфраструктурою, операційною гнучкістю, фінансовою адаптацією, посиленням локальної комунікації, співпраці та формуванням нових моделей обслуговування.