ОРГАНІЗАЦІЯ ТА СУЧАСНИЙ СТАН ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЇ МАРКЕТИНГОВИХ І УПРАВЛІНСЬКИХ ПІДХОДІВ - Гаталяк, О.М.; Грицишин, А.Т.; Мандюк, Н.Л. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2026)
У статті досліджено трансформаційні процеси у готельному та ресторанному господарстві України й узагальнено адаптивні організаційно-управлінські підходи до функціонування підприємств сфери гостинності. Використано статистичний і порівняльний методи аналізу динаміки розвитку галузі, системний підхід до узагальнення змін організаційних і управлінських процесів та структурно-логічний метод формування висновків. Результати засвідчують суттєве зменшення кількості колективних засобів розміщення у 2021-2022 рр. і поступове відновлення суб’єктів господарювання у 2023-2024 рр., що підтверджує адаптивність галузі. Проаналізовано сучасні управлінські й маркетингові підходи та практики адаптації підприємств. Практична значущість полягає у можливості використання результатів для вдосконалення управління і маркетингових стратегій підприємств сфери гостинності.