ВИКОРИСТАННЯ МОДЕЛІ ДИНАМІКИ РОЗВИТКУ АГРАРНОГО ПІДПРИЄМСТВА У ВИГЛЯДІ МАГІСТРАЛІ ЗРОСТУ - Лобода, О.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
Досліджено комплексний метод ідентифікації пов’язаний з побудовою оптимізаційної моделі, кінцевим результатом якого при використанні знайдених виробничих функцій буде виробіток рекомендацій для прийняття рішень по розподілу засобів між галузями. Встановлено необхідність створення, на основі достатніх умов оптимальності, моделі оптимального розвитку аграрного підприємства. Розроблена основна характеристика збалансованого росту (магістраль) аграрного підприємства та розглянута задача оптимізації моделі з урахуванням запізнювання введення основних виробничих засобів. Розроблена модель динамічної виробничої функції та обґрунтований підхід до визначення характеристик виробництва на її основі. Показано, що побудовані моделі та виконаний аналіз дозволили намітити замикання моделі, що вимагає, у свою чергу, розглянути задачі поведінки споживача в різних умовах.