СУЧАСНІ ЦИФРОВІ ІНСТРУМЕНТИ У HR-МЕЕДЖМЕНТІ: ГОЛОВНІ ТРЕНДИ ТА ВИЗНАЧАЛЬНІ ФАКТОРИ - Лобода, О.М.; Кириченко, Н.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2026)
Цифрові технології відіграють дедалі важливішу роль у всіх сферах сучасного життя та значно впливають на організаційні процеси, структури компаній і спосіб взаємодії між підрозділами. Збільшення частки кадрових практик, що переходять у цифрову форму, вимагає нових компетенцій від HR-фахівців, лінійних менеджерів та співробітників загалом. У статті проведено аналіз сучасних досліджень і практик цифровізації управління персоналом, приділено увагу ключовим тенденціям розвитку HR-технологій, факторам. На основі наукових праць і практичного досвіду розглянуто перспективи розвитку цифрових HR-систем, зокрема вплив автоматизації, аналітики даних, електронних платформ для навчання та розвитку персоналу, систем управління ефективністю та комунікаційних інструментів. Стаття також висвітлює важливість комплексного підходу до цифровізації HR, який включає технічні, організаційні та соціальні аспекти, а також підкреслює роль стратегічного планування.