ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ В МАРКЕТИНГУ ДЛЯ РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВИХ ВИКЛИКІВ ТА ЗАГРОЗ З ВРАХУВАННЯМ СВІТОВИХ ПРАКТИК - Боліла, С.Ю. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2026)
У статті досліджено теоретико-методологічні та прикладні аспекти використання інтелектуальних технологій у маркетинговій діяльності підприємств в умовах військових викликів та загроз. Визначено, що цифрова трансформація маркетингу, заснована на застосуванні штучного інтелекту, аналітики великих даних, машинного навчання та автоматизованих систем управління взаємодією з клієнтами, є ключовим чинником забезпечення гнучкості бізнесу в кризових умовах. Проаналізовано світові практики застосування інтелектуальних технологій у маркетингу та визначено ключові напрями адаптації цих практик до українських реалій. Виявлено основні бар’єри впровадження інтелектуальних технологій у діяльність підприємств України, зокрема обмеженість ресурсів, кіберзагрози та нестабільність ринкового середовища. Доведено, що використання інтелектуальних технологій забезпечує підвищення ефективності маркетингових рішень, оптимізацію витрат та зміцнення конкурентних позицій підприємств.