МАРКЕТИНГ ІННОВАЦІЙ У СИСТЕМІ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА - Каліна, І.І.; Шуляр, Н.М.; Романова, Л.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2026)
У сучасних умовах розвитку ринкової економіки підприємства функціонують у середовищі постійних змін, що зумовлені посиленням конкуренції, цифровізацією бізнес-процесів та зміною поведінки споживачів. Особливої ваги набуває впровадження інновацій у маркетингову діяльність, що дозволяє підприємствам підвищувати ефективність комунікацій, оптимізувати витрати та зміцнювати конкурентні позиції. Для промислових підприємств актуальність інноваційного маркетингу посилюється необхідністю швидкої адаптації до технологічних змін, високих вимог до продукції та складних умов функціонування ринку. Використання цифрових інструментів, CRM-систем, контент-маркетингу та сучасних каналів комунікації стає невід’ємною складовою ефективної маркетингової стратегії.