ПРОЄКТНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ У СИСТЕМІ СТРАТЕГІЧНИХ ОРІЄНТИРІВ ПОВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ ТУРИСТИЧНИХ ДЕСТИНАЦІЙ - Литвин, О.В.; Кирилюк, І.М.; Подзігун, С. М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2026)
У статті обґрунтовано роль проєктного підходу як базового інструменту менеджменту в повоєнному відновленні туристичних дестинацій України. Доведено, що традиційні методи управління потребують доповнення гнучкими методологіями та ІТ-інструментарієм, що дозволяє консолідувати окремі туристичні ресурси та забезпечувати прозорість інвестицій. Визначено стратегічні орієнтири, що базуються на безпеці, екологічності, цифровізації клієнтського досвіду та розбудові партнерських екосистем. Уточнено механізм взаємодії стейкголдерів на засадах технологічної синхронізації та спільного управління ризиками. Акцентовано увагу на концепції SMART-територій як вищому рівні цифрової зрілості, що забезпечує дестинаціям стратегічну стійкість та здатність до самовідновлення. Запропонований підхід трансформує галузь від операційного реагування до проактивного проєктування майбутнього.