ПРО ДЕЯКІ ПІДХОДИ ДО АНАЛІЗУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УМОВ СТАЛОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОЇ ЕКОНОМІКИ - Ульянова, Л.П.; Чайка, Ю.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
Стаття присвячена визначенню підходів до системного та поглибленого аналізу створення передумов сталого економічного розвитку ринкових країн. Показано, що визна- чальним моментом зазначеної проблеми є ретельне дослідження загальної стійкості еко- номіки та окремих видів стійкості як її складових частин. Зазначено, що аналіз загальної стійкості економіки має базуватися, по-перше, на теоретичних напрацюваннях учених, котрі розглядали проблеми стійкої та нестійкої макроекономічної рівноваги в межах на- ціональної економіки, по друге, на дослідженнях сутності теорій економічного зростан- ня, які присвячені питанням стабільного та довготривалого економічного розвитку. Обґрунтовано, що велике значення в процесі аналізу умов сталого розвитку мають кон- цепції соціально-економічної безпеки та показники її рівня. Остання, щоби створювати дійсно інформативну базу для вжиття необхідних заходів, має розглядатися у співвідно- шенні з оцінкою загального рівня стійкості економіки, що є результатом ефективності дії ринкових механізмів та державного регулювання.